Fakturera enkelt online

Posted in Livet, PR/Samarbeten, Steff tipsar

Hej på er,

I samarbete med www.zervant.com vill jag tipsa om att fakturera online. Jag vet att några av mina läsare, samt andra vänner har både aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag. Vissa är helt ok nöjda med deras faktureringsprocess, andra är mindre nöjda!coffee
Det som många har gemensamt är att dem tycker bokföringen och deklarationen kan vara komplicerad. Jag själv tycker dem där processerna är extremt jobbiga och behöver ta hjälp av en revisor eller någon annan kunnig. Det är dessutom många som exempelvis har faktureringen för sig, och bokföringen för sig. Alltså olika hjälpmedel/metoder för varje sak. Vilket också kan bli rörigt.

Med Zervants tjänster har du allt samlat, som rör sig kring ditt företags ekonomi. Smidigt, strukturerat och enkelt att förstå!
Jag har kollat in deras program för fakturering, tidsrapport, deklaration och bokföringen. Till och med jag kunde lätt förstå hur man ska gå till vägar genom att se och läsa deras beskrivningar! Jag tycker annars att sånt är svårt, men Zervants mallar är väldigt tydliga och enkla att förstå så jag skulle helt klart kunna fixa allt på egen hand 😀desk-731896_640-1

Eftersom jag älskar listor så kommer jag att nämna fördelar, samt olika funktioner som dem har i punktform!

Fördelen med att faktura via Zervant:
  • Allt som rör sig med din verksamhets ekonomi är samlat på ditt konto hos dem i säkert förvar.
  • Du sparar mycket tid. Kunder till Zervant har sparat in minst 3-4 timmar per vecka på att fakturera genom dem!
  • Då du sparar in tid kan du lägga den tiden på annat, som exempelvis bygga upp din verksamhet eller bara få lite fritid.
  • Eftersom Zervants olika program är superenkla att förstå, så behöver du inte oroa dig över att du ska göra något fel. Ifall du är osäker kan du alltid kontakta dem för hjälp!
  • Zervant är väldigt prisvärt så du sparar även in pengar på att registrera dig hos dem istället för att anlita en revisor.Zervant

I Zervants faktureringsprogram kan man skicka fakturor i tre olika format och dem arbetar även på att kunna erbjuda fler format. För tillfället kan man skicka fakturor som; Pappersfakturor, PDF-fakturor och Epost-fakturor.

Allt detta innehåller i fakturaprogrammet: 

Fakturor & dokument

  • Försäljningsfaktura
  • Kontantfaktura och -kvitto
  • Återkommande fakturor
  • Påminnelsefaktura
  • Avtalsfaktura
  • Kreditnota
  • Offerter
  • Följesedlar

Skapa fakturor

  • Produkt- och kundregister
  • Beräkning av moms
  • Fakturera via bifirma
  • Fakturaposter baserat på registrerad tid

Fakturamallar

  • Fakturamallar med egen logo
  • Fakturor med bankgiroavi
  • Fakturor med och utan moms
  • Omvänd skattskyldighet för byggbranschen
  • ROT- och RUT-avdrag

Skicka fakturor

  • Pappersfaktura (egen utskrift)
  • PDF-faktura
  • E-postfaktura

Utlandsfakturering

  • Försäljning av varor och tjänster till ett annat EU-land
  • Momsfria utlandsfakturor
  • Faktureringsspråk svenska, engelska, franska, tyska, holländska och finska
  • Stöd för över 200 valutor

Kundreskontra

  • Manuell uppföljning av fakturor
  • Läs in kontotransaktioner från banken (via fil)
  • Rapport för momsdeklaration
  • Bokföringsunderlag för redovisningskonsult
  • Exportera faktureringsdata till bokföringsprogram (SIE)zervant-blog-header-news1101x595
Nedan kommer övriga bra funktioner gällande ekonomin:

Spara affärshändelser

  • Inkomster och utgifter
  • Ladda upp verifikat
  • Fakturor läggs automatiskt till inkomster
  • BAS-kontoplan

Stöd för transaktioner

  • Fakturor och kvitton
  • Avskrivningar
  • Preliminär skatt och momsbetalningar
  • EU- och utlandsinköp
  • Inkomster och utgifter
  • Egna insättningar och uttag

Ekonomiska rapporter

  • Inkomster och utgifter
  • Försäljning
  • Kostnadsfördelning
  • Momsrapport

Digitalt bokföringsunderlag

  • Exportera transaktionerna i SIE4i-format (.si)
  • Ladda ner fakturor och sparade kvitton
  • Bokföringsrapport för redovisningskonsult

Som ni ser, det finns oerhört mycket bra funktioner! Allt man behöver för att ens företag ska rulla på bra finns hos Zervant 🙂
Kan helt klart rekommendera deras tjänst ifall ni vill få smidigare processer med er verksamhets ekonomi, litet som stort företag! Vad väntar ni på? 😀 In och registrera er hos–> www.zervant.comenklare-satt-att-fakturera

Lämna en kommentar

Summer favs Zalando

Posted in Outfits, Skönhet, Steff tipsar

Hej på er,

Tänkte starta denna tisdag med lite sommarfavoriter från Zalando! Vädret i Stockholm säger tyvärr allt annat än sommar.. Men man kan ju hoppas på bättre väder eller shoppa inför en utomlandsresa annars 😉
Jag älskar skorna och den rosa klänningen. Vilka är era favoriter? SUMMER FAVOURITES

Pants Missguided | Red Dress | Black lace | Pink Dress | Heels Pier One | Skirt Even&Odd

Lämna en kommentar

Fotojakten för 30 000:- & Restaurangbesök

Posted in Livet, Steff tipsar

Hej bloggen,

Gårdagen var väldigt mysig. Trots det tråkiga vädret gjorde jag och Andreas det bästa utav situationen 😛 Det blev faktiskt fotojakt och restaurangbesök på Jeansen’s Beafhouse! Mumsigt värre 😀2017-07-02 09.41.33 12017-07-02 09.41.33 52017-07-02 09.41.34 2

Vi är också väldigt taggade på denna fototävling. Det är ju en bra vinstpott, och att spendera helgerna på detta sätt blir ju bara hur härligt som helst! Vi får upptäcka nya häftiga och mysiga ställen i Stockholm, samtidigt som vi motionerar, PLUS att vi är med i tävlingen! Kan ju inte bli bättre än så känner vi 😀 2017-07-02 08.46.00 12017-07-02 09.41.34 3

In och kika på fototävlingen om du också vill få chansen att vinna 30 000:-
www.game.exhibitionstockholm.se 

Lämna en kommentar

Intressanta frågor till en Babyshower

Posted in Livet, Steff tipsar

Hej på er,

Igår hade jag och ett gäng fixat ihop en babyshower till en betydelsefull person i våra liv. Det blev sååå lyckat! Tänkte också dela med mig utav frågorna som jag hade skrivit ihop.2017-07-01 10.01.26 1

Det är väldigt intressanta frågor inom ämnet barn. Mycket saker som man inte hade någon aning om eller kunde tro över huvud taget 😛 Detta är helt klart något som är kul att ha med i en babyshower då det väcker stora frågetecken och diskussioner!

Nedan lyder 16 frågor:

1. Hur många bebisar föds på den beräknade dagen?
a) Mindre än 2%
b) 3-4%
c) 10%

Rätt svar: B) 3-4%

2. Hur många smaklökar har en bebis?
a) 100 st
b) 1000 st
c) 10 000 st

Rätt svar: C) 10 000 st (en vuxen har mellan 5000-10 000)

3. Är nyfödda bebisar mer benägna att vända sina huvuden åt något specifikt håll?
a) Höger
b) Vänster
c) Båda sidorna specifik

Rätt svar: A) Höger sida

4. Hur många ben i kroppen har nyfödda bebisar?
a) 300 ben
b) 150 ben
c) 76 ben

Rätt svar: A) 300 ben (Vuxna har 206 ben. När bebisar föds, har de 300. Bebisars ben ”smälter samman” när de växer, vilket resulterar i färre ben hos vuxna)

5. Ungefär hur ofta kissar en nyfödd bebis?
a) En gång i halvtimmen
b) Var 20.e minut
c) En gång i timmen

Rätt svar: B) Var 20.e minut.

6. Ungefär hur ofta kissar en bebis vid 6 månaders ålder?
a) En gång i timmen
b) Efter varje 1.5 timme
c) En gång varannan timme

Rätt svar: A) En gång i timmen.

7. Hur ofta föds det bebisar i världen?
a) Varje minut
b) Var 3.e sekund
c) Var 10.e sekund

Rätt svar: B) Var 3.e sekund

8. Hur många barn att föda är rekord-antal i världen?
a) 36
b) 41
c) 69

Rätt svar: C) 69 barn !! (Mellan åren 1725-1765, gav en rysk bondkvinna födseln till 16 uppsättningar av tvillingar, sju uppsättningar trillingar och fyra uppsättningar fyrlingar)

9. Vilket sinne är minst utvecklat hos bebisar?
a) Synen
b) Hörseln
c) Luktsinnet

Rätt svar: A) Synen  (Nyfödda kan se bäst på ett avstånd av endast 20-35 cm. Tills de är ungefär tre månader gamla så ser de bäst i det perifera seendet. Spädbarn kan också ha svårt särskiljande färgtoner)

10. Hur gammal är den genomsnittliga svenskan när hon föder sitt första barn?
a) 30 år
b) 27 år
c) 22 år

Rätt svar: A) 30 år.

11. Hur stora är i regel nyfödda barn i Sverige, vikt mot längd?
a) 3400 gram / 50 cm
b) 2800 gram / 49 cm
c) 3100 gram / 51 cm

Rätt svar: A) 3400 gram / 50 cm.

12. Hur täta ska intervallerna i sammandragningar vara då förstagångsföderskan ska åka in till förlossningen?
a) 1-2 minuter
b) 3-4 minuter
c) 9-10 minuter

Rätt svar: B) 3-4 minuter.

13. Hur lång tid tar en genomsnittlig förlossning för en förstagångsföderska?
a) 28 timmar
b) 20 timmar
c) 13 timmar

Rätt svar: B) 20 timmar.

14. Vad betyder cervix?
a) livmoderhals
b) moderkaka
c) fostersäck

Rätt svar: A) livmoderhals.

15. Hur gammal var den yngsta i hela världen att föda barn?
a) 5 år
b) 10 år
c) 15 år

Rätt Svar: A) 5 år..! (Lina Medina, peruansk flicka. Hon födde en pojke den 14 maj 1939)

16. Hur mycket vägde den tyngsta bebisen som slog rekordet i hela världen?
a) 6.8 kg
b) 8.4 kg
c) 10.2 kg

Rätt svar: C) 10.2 kg !! (År 1955 födde en italiensk kvinna en bebis som vägde hela 10,2 kg. Detta är den tyngsta bebis som fötts och överlevt enligt Guinness rekordbok)

Lämna en kommentar

Babyshower för bästis

Posted in Livet, Steff tipsar

Hej allihopa,

Både igår och idag har varit i fullt ös med de sista förberedelserna inför Babyshowern 😀 Den var för en av mina absolut bästa vänner- Tilda!2017-07-01 10.11.15 1

Hon hade inte den blekaste aning om våran överraskning och hon blev så enormt överraskad! Så överraskad att det ledde till tårar. Sen blev det ett ordentligt gråtkalas eftersom alla blev berörda 😆

Det var verkligen en sååå lyckad babyshower! Sjukt god mat, mumsig efterätt, superfin dekoration och klockrena presenter 😀 Filippa (bebisen i magen) kommer ha sån himla användning för alla presenter som hon fick! 2017-07-01 10.01.16 12017-07-01 10.01.19 12017-07-01 10.01.18 22017-07-01 10.01.18 12017-07-01 10.11.16 12017-07-01 10.10.29 12017-07-01 10.10.32 22017-07-01 10.10.31 22017-07-01 10.10.29 22017-07-01 10.01.26 22017-07-01 10.01.25 12017-07-01 10.01.26 12017-07-01 10.10.31 12017-07-01 10.10.34 12017-07-01 10.10.35 12017-07-01 10.10.33 22017-07-01 10.10.33 12017-07-01 10.01.22 1

Jag bakade muffinsen och Filippatårtan. Kladdkaka med nutella och dumle inuti. Den var mycket godare än vad den ser ut att vara haha. Jag är inte direkt en bagare, så bakning är kanske inte min starkaste egenskap. Men det är väl tanken som räknas va? 😛

Tack så jättemycket alla som var inblandade i detta! Alla gjorde verkligen en grym insats♡ Så mycket kärlek till er och Tilda!! P.S. Filippa- Vi alla längtar massor efter dig!♡

Lämna en kommentar

Ta Stockholms finaste bilder – Vinn 30 000:-

Posted in Livet, PR/Samarbeten, Steff tipsar

Hej på er,

Äntligen fredag igen! Wohoo 😀 Hoppas ni alla mår bra! Jag mår superbra, och är såååå taggad i den här tävlings-kampanjen som jag i samarbete med Adobe deltar i!
Igår var första dagen för mitt deltagande och tävlingen pågår fram till 4.e augusti, så det är gott om tid!  Vinnaren får dessutom en trevlig vinstsumma på 30 000:- och 2.an + 10.e plats får årsprenumeration på Creative Cloud 😀IMG_20170630_122821_091

Tävlingen går ut på att ta sig runtom i Stockholm och ta kort på ‘hemliga’ fotoställen som man får leta efter med sin mob genom gps. Det är exakt samma princip som Pokemon Go, fast för fotografier 😀
Man letar efter dessa fotoställen med hjälp av gps inom tullarna i Stockholm. När man kommit till ett fotoställe tar man en bild och lägger upp den direkt på den platsen man är på! Man kan inte lägga upp bilder på en specifik plats när man är hemma, Det måste alltså läggas upp direkt på platsen 🙂2017-06-30 12.23.30 1

Den som vinner är den som fått flest poäng och kommit upp högst i rankningen. Man måste besöka alla 54 fotoställen för att kunna vinna. Lägger man 1 dag på att gå runt i stan så hinner man säkerligen mer än 10 platser. Vi gick i 2 timmar igår och hann till 5-8 platser 😉
Sen om man tar bäst bilder återstår att se i röstningen då alla deltagarna ska rösta på varann 🙂 Det är klockrent sätt att rösta eftersom man inte kan se vem som tagit bilderna. Just för att det ska bli så rättvist som möjligt och ingen särbehandling. Rösterna bedöms alltså helt på hur bilderna ser ut!
Här är några av bilderna jag tog igår:IMG_20170630_122917_538IMG_20170630_122855_611IMG_20170630_122830_563IMG_20170630_122927_646

Var med och tävla du också! In och läs mer här–> www.game.exhibitionstockholm.se

Lämna en kommentar

Nya klor / Två överlugna dagar

Posted in Livet, PR/Samarbeten, Skönhet, Steff tipsar

Hej bloggen,

Både igår och idag har varit hur lugna dagar som helst. Man var ju ganska trött efter midsommar och den tröttheten sitter fortfarande kvar 😛 Igår var jag iallafall iväg och fixade naglarna!2017-06-25 05.38.22 1

Det blev till samma nagelteknolog som sist–> @nailsbymill 
Han är sååå grym! Snabb, detaljerad och kreativ 😀 Vart precis lika nöjd denna gång som jag var förra gången! Kan helt klart rekommendera alla att göra sina naglar hos honom! Kolla in hans instagram för mer av hans mästerverk HÄR2017-06-25 05.38.21 1

Detta är det enda jag vill visa gällande min helg. Har som sagt inte gjort något annat än att ta det lugnt och äta gott. Spelade i och för sig kubb tidigare idag, men orkade inte ta några bilder då haha 😉
Ska fortsätta ta det lugnt denna kväll. Har ätit grillat och umgåtts med sambon och hans familj! Imorgon väntar en ny vecka med jobb och annat kul 😀 2017-06-25 05.38.22 2

Lämna en kommentar

ELYA – Godaste och nyttigaste ‘läsken’ jag smakat

Posted in Hälsa/Träning, Livet, PR/Samarbeten, Steff tipsar

Hej på er,

Häromdagen fick jag hem Elya dricka för ett helt lager hemma 😀2017-06-21 12.07.19 3

Vart sååå glad och taggad på att smaka dessa nyttiga och ekologiska läsk-drycker! Smaken är ju riktigt fräsch och god- Perfekt nu till sommaren 😀IMG_20170621_122041_273

Varför jag säger läsk är för att dem är lätt kolsyrade och verkligen superduper goda! Typ som läsk, fast 100 gånger bättre för hälsan ju 😉 Verkligen bra om man nu vill vara nyttig men samtidigt vill dricka något gott kolsyrat!IMG_20170621_120637_110

Märker även att jag får energi av dem, Vilket gör denna dryck bara ännu bättre 😀 Dem innehåller 50% mindre socker än vanlig läsk, men bäst av allt är att dem är ekologiska! Älskar det och tycker att fler borde dricka, samt äta mer ekologiskt 🙂2017-06-21 12.07.19 1

Här är smakerna hittills- Äpple, Citron/Lime och Hallon! Min favorit just nu är nog Hallon då den är väldigt somrig 🙂 2017-06-21 12.07.18 12017-06-21 12.07.19 2

Kan absolut rekommendera denna dryck till både barn och vuxna! Nyttig, hälsosam och god 🙂 Är ni nyfikna på att veta mer om drycken så kan ni gå in och läsa mer om den HÄR

1 Kommentar