Att få sitt instagramkonto hackat

Posted in Deep-talk / Åsikter, Livet

Hej allihopa, s

I kvällens inlägg vill jag ta upp ett väldigt viktigt och läskigt ämne. Nånting som berör många, och särskilt alla Influencer/bloggare.
Kände att detta var i rättans tid att skriva om då jag har en influencer-kollega som väldigt nyligen blivit hackad på sitt instagramkonto…29798-8e5c169d_945_556

Från att ha haft 27 000 följare och haft instagram som sitt arbete, alltså sitt liv, till att någon hemsk människa hackar hans konto och tar bort precis allt.
Hur hemskt är inte det? Helt sjukt. Allt man har byggt upp liksom.

Ni som har instagram enbart som hobby, eller ni som kanske inte har instagram alls kan nog inte riktigt relatera till det hemska i detta.
Så jag ska ge er en bra och enkel jämförelse:Melina3

Du har arbetat på ett drömjobb väldigt länge. Du kämpade dig för att ta dig dit du är, och du har växt inom arbetet som genererat till mer lön osv.
Helt plötsligt från tomma intet, lyckas en random-människa se till så att du får sparken. Helt utan anledning. Du har ingen aning om hur det gick till eller vem som gjorde det. Och trots att du varit försiktig med dina personliga saker, så lyckas någon ändå ‘hacka sig in’ på ditt liv och förstöra allt ditt hårda jobb som du slitit för.1453471571_img_6964

Ingen som har varit med om något liknande i sociala medier världen eller jobbvärlden utanför sociala medier, kan någonsin föreställa sig hur detta måste kännas.
Jag själv vågar inte ens tänka tanken. Jag vet bara att jag hade blivit helt förstörd.

Det sjuka är att jag vet några fler personer som fått sina konton hackade inom endast ett halvår. Det känns alltså som att det kan hända ganska lätt..
Vill därför bara avsluta med att säga att ni alla bör vara extra försiktiga med era konton! Byt lösenord oftare och ha ett svårt lösenord som inte kan koppla till dig. Använd helst olika bokstäver och siffror helt slumpmässigt och klicka inte in dig på länkar som verkar suspekta.

Kärlek till alla <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.